Get Clearya Get Clearya

איך לקנות מוצרים ללא רעלים בקלות עם האפליקציה של קליריה: המדריך המהיר

איך לקנות מוצרים ללא רעלים בקלות עם האפליקציה של קליריה: המדריך המהיר

🌱 מעולה לפגוש אותך כאן!

קליריה הופכת את מסע הקניות ללא רעלים לפשוט יותר. תוך כדי הקניות, קליריה מאתרת בשבילך רכיבים חשודים, ומכוונת אותך לעבר חלופות בטוחות יותר.

אילו סוגי מוצרים נתמכים?

קליריה מטפלת במוצרי איפור (שפתון, צללית, מסקרה וכו'), מוצרי טיפוח והיגיינה (קרם גוף, שמפו, סבון, דאודורנט, קרם הגנה נגד קרינת השמש, דאודורנט, וכו'), מוצרים קוסמטיים שונים (טיפול באקנה, מוצרי אנטי אייג'ינג וכו'), מוצרים למחזור החודשי, מוצרים טיפוח ורחצה לתינוק, וחומרי ניקיון. קליריה לא מיועדת לניתוח רכיבים במוצרי מזון, תוספי תזונה או תרופות.

איך קליריה עובדת?

  • קניות באינטרנט: תוך כדי הגלישה באתרים של אייהרב, אמזון, ואתרים אמריקאיים גדולים נוספים, פשוט גולשים לדף המוצר או מדביקים קישור, והופה! קליריה תסמן עבורך רכיבים בעייתיים ברשימת הרכיבים. 
  • קניות בחנות "פיזית": כדי לבדוק מוצר על המדף פשוט אפשר לצלם תמונה של התווית, וקליריה תעשה את הקסם שלה, תנתח את הרכיבים ותציג מידע על סיכונים אפשריים.
  • קליריה איתך בכל מקום: אפשר להתקין את האפליקציה עבור האייפון, האייפד, והאנדרואיד שלך. קליריה זמינה גם כתוסף דפדפן למחשב, עבור דפדפן כרום או אדג׳.

ההתרעות של קליריה 🚦

ההתרעות מסומנות בצבעים:

  • אדום: כדאי להתרחק. אלה אסורים ו/או רעילים.
  • כתום: גשו בזהירות - הם עלולים להזיק.
  • צהוב: כדאי לשים לב לאלרגנים פוטנציאליים.
  • תכלת: רכיבים עם מגבלות שונות.
  • סגלגל: שמות כלליים ללא פירוט מספק.
  • ירוק: לא נמצאה סיבה לדאגה.

סימול ההתרעה:

צבע המשולש מייצג את הרכיב עם ההתרעה החמורה ביותר שנמצאה ברשימת הרכיבים. המספר בתוך העיגול הוא סך הרכיבים עם התרעות. זהו אינו "ציון בטיחות" למוצר.

קליריה בהתאמה אישית

אפשר להתאים את ההתרעות שקליריה מציגה, לפי מה שחשוב לך. מהתפריט, הקישו על "הגדרות", וסמנו את ההעדפות הרצויות.

בואו נצלול עמוק יותר להתרעות של קליריה 🌊

היכרות עם סוגי ההתרעות תעזור לך לבחור טוב יותר עבורך ועבור המשפחה שלך:

  • התרעה אדומה (רכיבים אסורים לשימוש או רעילים): מדובר ברכיבים המסווגים כקשורים לסרטן, בעיות פוריות, פגיעה התפתחותית בתינוקות, שיבוש הורמונלי ועוד. עדיף להימנע מאלו.
  • התרעה כתומה (רעילות אפשרית): הנה מספר דוגמאות לרכיבים כאלו:
    • תלות באופן החשיפה. למשל: חומר מסוים עלול להיות מסוכן אם שואפים אותו כאבקה, אך לא להוות סיכון כנוזל.
    • רכיבים מסוימים נוטים להגיע עם תוספות בלתי רצויות. לדוגמה, תרכובות מסוימות (כמו PEGs) יכולות להכיל כמויות זעירות של 1,4-דיוקסן רעיל כתוצר לוואי בלתי נמנע של תהליך הייצור. דוגמא נוספת היא טלק, שעלול להיות מזוהם באסבסט, שהוא חומר מסרטן.
    • חלק מהמרכיבים הם רק "חשודים" כמזיקים לבני אדם על סמך ניסויים בבעלי חיים.
  • התרעה צהובה (אלרגנים אפשריים): אלה יכולים להיות סינתטיים או טבעיים לחלוטין. מה שחשוב כאן הוא הרגישות האישית שלך. רבים לא יפתחו שום תגובה בעייתית, בעוד שאחרים יפתחו תגובה אלרגית.
  • התרעה תכולה (רכיבים עם מגבלות): מרכיבים אלה מותרים לשימוש על ידי חלק מהרגולטורים הבינלאומיים בכפוף להגבלות שימוש מסוימות. לדוגמה, מגבלות יכולות לאסור על שימוש בתינוקות, או להגדיר ריכוז מירבי מותר. האתגר פה הוא שמותגים בדרך כלל לא מפרטים את ריכוז הרכיבים.
  • התרעה סגלגלה (שמות כלליים): מילים מסתוריות וכלליות כמו "בישום" יכולות להסתיר קוקטייל של רכיבים רבים - חלקם לא מזיקים, חלקם דווקא כן.

המשמעות של "אין התרעות" 🔍 

ניתוח הרכיבים שמתבצע על ידי קליריה מבוסס על רשימות רכיבים שסופקו על ידי היצרן או אתר האינטרנט שבו המוצר נמכר, ולצערנו רשימות רכיבים אלו עשויות להיות חלקיות. כדאי לעיין ברשימה אפילו אם קליריה מציגה את הסטטוס המיוחל "אין התרעות". אם הרשימה נראית לכם שגויה, ספרו לנו בבקשה.

בחירה מושכלת 🧭

גם כשהנתונים ברורים, לא תמיד מדובר בהחלטה חד משמעית, והבחירה נמצאת בידיך. הנה הצעה:

  • למצוא את הקצב שלך: שנתחיל בהימנעות מההתרעות האדומות? בהמשך נפחית בהתרעות כתומות וכך הלאה. כמו בהאזנה למוסיקה, נמצא את עוצמת הקול שנוחה לנו.
  • עקרון "הזהירות המונעת": התרעות מסוימות, כגון אלו המוגדרות "כרעילות אפשרית", מונחות על ידי עקרון הזהירות המונעת. על אף שקליריה עשויה לסמן רכיב כבעל פוטנציאל מזיק, רמת הסיכון המדויקת שלו במוצר ספציפי לא ניתנת לקביעה. בנוסף, קיימת כמובן אפשרות לחשיפה מצטברת בעת שימוש שלך במספר מוצרים שונים המכילים את אותו רכיב בעייתי. בהתחשב באי הוודאות, חכם להקטין את החשיפה לרכיבים אלה, אם ניתן.
  • "רכיבים עם מגבלות": רכיבים אלו הם כמו משחק פאזל עם חלקים חסרים. ללא מידע מלא על ריכוזים במוצר ורמות חשיפה האישיים שלך, התמונה אינה ברורה. למרות שאין מידע מלא, אין לנו מה להפסיד מצמצום השימוש ומעבר למוצר דומה ללא רכיבים מגבלתיים.

טיפ קטן 🌟:

כדאי לשקול לצמצם מוצרים שרשימת הרכיבים שלהם כוללת את המלה המסתורית "בישום" (Fragrance). צמצום שימוש ברכיבי בישום בלתי ידועים עשויה להפחית את החשיפה שלך למשבשים הורמונליים, והצעד הקטן הזה יכול להשפיע באופן משמעותי על הבריאות שלך!

ההתחייבות שלנו:

  • הפרטיות שלך: אנחנו מתעניינים במעקב אחרי רכיבים, לא אחרי אנשים. המידע האישי שלך נשאר פרטי.
  • ניתוח ללא הטיות: קליריה לא מקבלת תשלומים או חסויות מיצרנים או מחנויות, כדי להימנע מהשפעה של גופים עסקיים על התוצאות.
  • קליריה לא מציגה פרסומות. המימון שלנו מגיע מתרומות ושיתופי פעולה לקידום בריאות הציבור, ולא משיווק מוצרים.

ועוד משהו עלינו:

קליריה צמחה ממסע אישי בעקבות מפגש עם סרטן. מאז, צרכניות וצרכנים כמוך השתמשו בקליריה כבר מיליוני פעמים! לשמחתנו גם HBO Max, הניו-יורק טיימס וכלי תקשורת אחרים שמעו על קליריה והציעו להשתמש בה. מעבר לאפליקציה ותוסף הדפדפן, קליריה רותמת את הטכנולוגיה שלנו לעזרת עמותות וארגונים ממשלתיים הנלחמים למען בריאות האדם והסביבה, ולקידום צדק סביבתי. הנה כמה מהפרויקטים המשותפים שלנו.

בקשה קטנה 🤝‍ 

זיהית שיבוש ברכיבים או בתוצאות שלנו? יש לך הצעת שיפור? נשמח לקבל ממך אימייל לכתובת hello@clearya.com. כל משוב עוזר להפוך את קליריה למוצלחת יותר עבור כולם!

התקינו את קליריה בחינם

זה הזמן להתקין את האפליקציה עבור האייפון, האייפד, והאנדרואיד שלך. קליריה זמינה גם כתוסף דפדפן למחשב, עבור דפדפן כרום או אדג׳.


No items found.
No items found.
ShareTweetShare

הבהרות: התוכן  מובא כמידע כללי, ולא נועד להחליף התייעצות רפואית. להערות או שאלות כתבו ל-hello@clearya.com.